Този блог е за хора, на които НЕ им е все едно къде и как ще учат децата им, в какви ценности ще бъдат възпитавани, какви образователни методи ще бъдат използвани, дали ще спорутват, каква храна ще ядат и много други.

 

Отглеждането на едно дете никога не е било свързано с толкова предизвикателства – от избора на философия дори, през методи за учене, до извънкласни дейности и хранене.

 

Затова ние, от Частно средно училище, детски градини и ясли „Светлина”, решихме да разчупим рамката на стандартната комуникация и да направим този благ, надяваме се, блог, в който да покажем нагледно важността, тенденциите и нашето отношение към детското образование и отглеждане или педагогиката.  Това, разбира се, е цяла вселена, така че се чувствайте поканени да споделите с нас своите опитности, възгледи и успешни или неуспешни практики. Всичко е от полза някому, нали знаете.

 

Избрахме си няколко прилагателни, на които много държим, когато описваме дейността си:

 

Прогресивни – прилагаме Педагогика 3000, мисловни карти, Jump Math, сугестопедични методи, Монтесори среда, билингвално обучение, 15 вида спорт и много други.

 

Дръзки – стимулираме учениците да участват на най-различни международни и вътрешни състезания: математика на английски, дебати, спортни състезания. И те печелят, поощрени от нашите педагози.

 

Старателни – уверяваме се, че нуждите на децата са удовлетворени от една страна, а от друга, техните интереси се извеждат и в тази насока се работи изключително сериозно.

 

Професионални – може да звучи по-обикновено, но в колко училища и детски градини има психолог и логопед за всяка възрастова група? Професионалният и безукорен начин на работа дължим на основателката г-жа Веселина Радкова, педагог с впечатляващ стаж в бранша. Всички педагози минават през различни обучения, както по специалността, така и психологически или методически.

 

Ако желаете да присъствате на отворени врати или да се включите на някое събитие, обучение или уебинар, организиран от нас, моля  запишете се в дясно за нашия бюлетин.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин