Он-лайн приложения за деца и платформи за ранно чуждоезиково обучение – част втора

приложение за деца, чуждоезиково обучение, деца, педагогика

Он-лайн приложения за деца за ранно чуждоезиково обучение – част втора.

Българският принос

 

В този втори материал за онлайн ресурси за безплатно обучение по чужди езици, продължаваме с българският принос. В първия материал описахме безплатните мобилни приложения за малки и по-големи деца. Тук ще се опитаме да обхванем повече онлайн платформите за чуждоезиково обучение, но не само – някои платформи като ucha.se са широко профилни, а с новата система на образование е доста препоръчително децата да учат …. вкъщи, ако не може в хубаво училище.

 

on-ed, Он-лайн приложения за деца, педагогика, деца, приложения, pedagogikaOn-ed

 

ON-ED е замислена като образователна платформа, на която може да се учи или преподава онлайн. Платформата помага на обучителите се да си направят курсовете, а на обучаващите се – да изучават най-различни курсове, в това число по чужди езици.

On-ed съдържа разнообразни видео и/или аудио курсове, уебинари (например два хитови с Мадлен Алгафари за възпитанието до 7 и над 7 години), индивидуални и корпоративни обучения.

Броя на курсовете се увеличава постоянно, тъй като всеки може напълно безплатно да създаде свой онлайн курс, уебинар или друго.

В платформата има както платени, така и безплатни курсове. Към момента единственият безплатен курс за чуждоезиково обучение за малки деца е курс по английски за рускоговорящи.

Включва раздвижващи „физминутки“ 🙂 Да се разбира музика и раздвижване в едно.

 


ucha se, pedagogika, деца педагогика, Он-лайн приложения за деца, за децаUcha.se

 

Ucha.se е цялостна платформа за обучение на деца, като предлага и езикови курсове по английски, немски, руски, френски и испански език. Има както безплатна, така и платена версия.

Платената версия включва видео уроци и упражнения за 12 месеца и струва 69.95 лв. Безплатната предлага повече от 300 безплатни видеа, но без упражненията.

Курсовете са разпределени в категории класове или нива. За английския език Ucha.se предлага и индивидуални учебни игри.

За поощряване на учащите се, се получават различни баджове и всеки потребител трупа опит, който зависи от броя на посещенията на приложението, гледането на видеоуроци, завършени упражнения, харесани видео уроци от Facebook бутона, завършени диагностични тестове, завършени учебни игри, броя на диагностичните тестове с резултат 100%, приятели, които си поканил в ucha.se и са активирали абонамент и регистрацията в сайта. При трупането на опит се качват нива.

 

pedagogika, педагогика, деца, дете, за деца, Он-лайн приложения за децаVbox – напълно безплатни видео уроци

 

Във Vbox7.com може да намерите различни видеа за чуждоезиково обучение, но те не са систематизирани и е въпрос на късмет на какво ще попадне вашето дете или вие.

 

dechica, pedagogika, педагогика, деца, дете, за деца, Он-лайн приложения за деца, pedagogikaenglish.dechica.com

 

В сайта има напълно безплатни материали по английски език, разпределени в 15 категории

Основната цел на Dechica.com е да бъде едно интересно и полезно място за българските деца.
Насочен е както към децата от предучилищна и начална училищна възраст, така и към техните родители. Сайтът има голяма възпитателна стойност и помага на подрастващите да развият своите умения, мисъл и творчество.

В платформата има упражнения за писане, смятане, оцветяване, приказки, музика, игри, занимавки, наука и видео, като всичко е съобразено с възможностите както на големите, така и на малките деца.

Материалите в english.dechica.com са за учене на думи и са разделени по категории. Те съдържат картинки с аудио за  15 категории. Сайтът позволява на учащия се да се запише, и прослуша този запис за реална оценка на неговото произношение.

 

pedagogika, педагогика, деца, дете, за деца, pedagogika, Он-лайн приложения за деца

classroom.bg

 

Сайтът съдържа както безплатни, така и платени видеа за самоподготовка, както и платени онлайн курсове.

Безплатните видео уроци са ориентирани както към граматиката, така и към научаването на нови думи. Относно платените видео уроци – след записване на курс, всеки ученик получава реален учебен комплект (цветен учебник с учебна тетрадка) и помощни материали за курса на обучение.

По време на уроците ученикът вижда виртуална бяла дъска, също както би виждал дъската на преподавателя в нормална класна стая. По време на онлайн уроците, учениците може да гледат също и видео клипове в реални ситуации, да правят аудио упражнения и дори виждат как да попълнят всяко от празните полета в учебника си.

За още по-голямо улеснение са предоставени и видео уроци за бързо запомняне на новите думи, както и записи на всички важни граматически теми, които може да гледате колкото пъти пожелаете.

След заявка за участие за онлайн курс сътрудник се свързва с вас, за да уточните подробности относно:

– удобно за вас време за провеждане на онлайн занимания;

– удобно за вас време и начин за получаване на учебен комплект, който ще ви изпратят;

– начин на плащане на онлайн курса;

 

pedagogika, педагогика, деца, дете, Он-лайн приложения за деца, pedagogika, за децаchildren.chinese4.eu – играй и се учи

 

children.chinese4.eu е сайт за изучаване на китайски език чрез видео уроци. Уроците са налични както на български език, така и на английски, немски, италиански, френски и много други.

Сайтът предлага общо 10 урока, всеки от които съдържа видео, секция с думи за учене и тяхното произношение, калиграфична работилница – игри за изписване на йероглифите (общо четири на брой за всеки урок), като за успешно справилите се, се отключват нови такива, тест за проверка на наученото (с въпроси тип вярно и грешно) и игри за упражняване с любимата Панда 🙂

Приложението не е българско, но е налично на български език, което е прекрасно и рядко за този език, заради което го включваме в нашата селекция.

 

pedagogika, педагогика, деца, дете, Он-лайн приложения за деца, за деца, PedagogikaDavitozonline.com

 

Категории

  • English – английски език онлайн (9)
  • Deutsch – немски език онлайн (7)
  • Spanish – испански език онлайн (4)
  • Русский язык – руски език онлайн (3)
  • Français – френски език онлайн (4)
  • Italiano – италиански език онлайн (4)

В сайта има отделни виртуални групи за обучение по английски за възрастни, деца и ученици.

Онлайн курсове по английски за деца и ученици са 3 вида:
– 6-седмични (със занятия 2 пъти седмично по 3 учебни часа),
– двумесечни (2 пъти на седмица по 2 учебни часа) и
– тримесечни, целогодишни (със занятия 2 пъти седмично по 1,5 учебни часа).

Индивидуалното обучение е по уговорка.

Обучението в Давитоз е насочено към практическата част на езика, провеждането на диалози и слушането на автентични разговори. Чрез конструиране на ситуации от ежедневието курсистите са поставяни в реалните ситуации, които те ще срещат при общуването си на чуждия език, например с англичани и американци.

Курсовете по онлайн английски за всяко ниво започват в началото и в средата на всеки месец.

 

pedagogika, педагогика, деца, дете, за деца, pedagogika, Он-лайн приложения за децаBook-ltd.com

 

Английски, френски и немски езици за деца.

Тук он-лайн са курсовете по английски език за деца и възрастни, като те са организирани спрямо графика на всяко едно дете, като за по-голяма ефективност в обучението на децата се  възлагат различни проекти. Така увереността в общуването на съответния език се увеличава, знанията се надграждат и развиват. Имат постоянна он-лайн връзка с персонала и обучителите.

Курсовете за деца са разделени на нива и по възраст. Също така подготвят децата за Изпитните сертификати на Cambridge.

 

Към Он-лайн приложения за ранно чуждоезиково обучение – част първа

Няма коментари

Напиши коментар