На вниманието на всички родители, които искат да възпитат и отгледат здрави деца!

здрави деца, английски език, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

 

Предлаганата от нас книга „Черво с чар“, бестселър за 2014 г, е спечелила ПЪРВА награда през 2012 г за популярно излагане на научни идеи. Авторката Джулия Ендерс е гастроентеролог и микробиолог. По изключително забавен начин, с горещо чувство за хумор и с прекрасни рисунки, схеми обяснява изключително важната роля на храносмилателната система за здравето на човека, не само в детството му, а и напред в зрелостта.

 

здрави деца, английски език, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlinaздрави деца, английски език, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

 

Тук ще прочетете: „Червото е най-големия сензорен орган на тялото, работи за вътрешния ни живот и подсъзнанието.“, „Има изключително пряка връзка между червото и мозъка. При сканиране на мозъка на хора със синдрома на раздразненото черво се вижда, че те често страдат от тревожност, депресии.“, „Полуфабрикатите са причина днешните деца да имат безработна имунна система. Ежедневното използване на такава ВКУСНА храна води до хиперактивност, непредпазливост, т.е храната влияе на психиката, ниска концентрация.“, „Изследване на поколения семейства в Ню Йорк, в район, в който няма безработица, а хората имат добър стандарт, показва доста тревожни факти: днешните 60-годишни са приблизително по-здрави от своите 30-годишни деца.“

 

Депресиите, алергиите и затлъстяването се случват вече твърде рано, още преди 10-годишна възраст, а причината е във възпитаване на навици за хранене, които се изграждат от 6-месечна възраст и в съвременната педиатрична психология направлението е известно като inprinting /тази информация може да намерите само на англ.език/. Дали да ядем вкусна или здравословна храна? 

 

Този въпрос многократно обсъждаме с нашите тинейджъри. Истината е, че в тази възраст вече е късно да се убеждаваме, а здравословното хранене и отговорния избор за полезна, но невкусна храна се възпитават вкъщи и се поддържат в училищната среда.

 

Гордеем се с интелигентността на нашите ученици и цитата, който използва един от шестокласниците ни: „Човек е това, което яде!“. Всъщност древна мъдрост, която бихме искали ЗАЕДНО с вас, родителите, да възпитаме, за да имате здрави и работоспособни деца и след техните 40 години!

 

Днес твърде рано децата ни се нуждаят от медицина и фармация, а затова сме отговорни само ние, възрастните!

 

Прочетете още: От какво се нуждаят децата, за да растат щастливи?

Последни коментари
  • Клиничните изпитания се извършват върху ограничен брой индивиди, при предварително установени условия и за ограничен период от време. В действителност лекарството ще се ползва от много по-голяма и разнородна група хора, които може да имат някакви заболявания или да приемат някакви лекарства. Някои нежелани пекарствени реакции се проявяват след по-дълъг период на употреба и за това е от изключително значение проследяването на безопасността на всички лекарства, докато са в продажба.

Напиши коментар