Театърът – любимият метод на обучение на учениците от ЧОУ „Светлина“

обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

Театралната игра е любимият метод на обучение на учениците от ЧОУ „Светлина“. Разиграването на скечове, сценки и дори цели театрални постановки не е нещо ново за „Светлина“ , но въпреки това не омръзва на нашите възпитаници, а напротив: любовта към превъплъщаване в роли и сценични изяви става все по-силна. Затова и Детският парламент при училище „Светлина“ внесе предложение да има повече възможности за ролева изява на учениците, тъй като чрез творчеството децата намират мотивация за учене и лесно постигат значими успехи в образователен план.

Успехите на децата, с помощта на сценичните изяви, са от всякакво естество и допринасят за цялостното израстване на всяка една личност и формирането й като успешен, стойностен и удовлетворен човек. А това е именно и целта и на „Светлина“ – да дава възможност на децата да се развиват във всички направления и да формират не само множествената си интелигентност, но и да го правят посредством личното си убеждение, целеустременост и самочувствие. И резултатите не закъсняват, те идват, когато желанието и мотивацията са водещите в обучението на учениците.

обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

Отличие за второстепенни роли в категория „В“ Конкурс за училищен театър на испански език 2016г.

обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

Първа награда за най-добра постановка в категория „В“ основни училища, в конкурса за испански театър 2017г.

По предложение на Детския парламент при ЧОУ „Светлина“ обучението по театър се развива и популяризира все повече в училище. Учениците влизат в роли в различни сюжетни постановки и на различни езици като част от репетираните от тях изяви ще бъдат представени на годишната продукция на ЧОУ „Светлина“ през м. юни 2017г. Един от класовете дори ще представи своя авторска сценична творба, с която съвсем непринудено успяха да вдъхновят по-малките си съученици. Третокласниците пожелаха да влязат в ролята на разказвачи и преводачи, но всичко това ще остане част от изненадата за финалното тържество на училището и специален поздрав към родителите на учениците ни.

Прочетете още: Детският парламент при ЧОУ „Светлина“ с еко- и природо-защитни каузи

Няма коментари

Напиши коментар