Президентът Румен Радев лично поздрави Марияна Филипова, директор на училище „Светлина”, за приноса й в българското образование и науката за 2017 година

образование, обучение, уроци, награда, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

На тържествена церемония във връзка с 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, бяха раздадени призовете в областта на образованието за 2017 година. Марияна Филипова, директор на ЧОУ „Светлина“, беше избрана за носител на Специалната на града на Председателя на Синдиката на българските учители „Учител на годината“-2017г. в направление директори, връчена от Синдиката на Българските учители. Също така, й беше връчена почетна грамота за издигането на престижа на учителската професия и имиджа на българското образование от Областната Администрация на Област София. Накрая на церемонията, М. Филипова беше удостоена и с Почетното отличие „Неофит Рилски“  за цялостна високопрофесионална и творческа дейност в системата на българското образование. На организираното от президента на Р. България Румен Радев събитие, посветено на отличените в образованието и науката фигури за 2017г., той лично поздрави всеки един от призьорите, пожелавайки им здраве и още много бъдещи успехи.

образование, обучение, уроци, награда, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

Във връзка с научните публикации и иновативни решения в образованието, д-р Марияна Филипова е  поканена  за лектор в Световния Ден на Образованието, който ще се проведе в края на м. септември 2017г. в Международния Конферентен Център в Далян, Китай. Темата на тази годишното събитие е „Наследство, иновации, сътрудничество и развитие“, а Г-жа Филипова е включена в частта, посветена на представянето на лидерите в образованието. В нея ще вземат участие доктори и професори от световно-известни образователни институции, както и нобелови лауреати.

Прочетете още: Иновативното училище – интервю с Веселина Радкова

Няма коментари

Напиши коментар