Десет начина да мотивирате детето си да учи

дете, ученик, детето, училища, училище, деца, педагогика 3000, обучение на деца, обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

Ако искате вашето дете да бъде отличен ученик, не ограничавайте ученето в стените на неговата класна стая. Въпреки че уменията, които усвоява там, са от решаващо значение за неговия интелектуален и социален растеж, вашето дете се нуждае и от вашата помощ, за да открие света на идеите. Новооткритото му забавление да търси идеите в ежедневието си ще се прехвърли и върху училищната му работа, така че ще забележите растежа на детето и по отношение на академичните му постижения!

 

1. Запълнете света на детето си с четене. Върнете четенето с по-голямото си дете или определете време за четене на семейството, когато всеки чете собствената си книга. Демонстрирайте колко важно е четенето за Вас, като напълните дома си с печатни материали: романи, вестници, дори плакати и плакати с думи върху тях.

 

2. Насърчавайте го да изрази своето мнение, да говори за чувствата си и да прави избор. Той може да избере различно ястие за вечеря или да избере други извънкласни дейности. Попитайте детето за приноса му към семейните казуси и му покажете, че го оценявате.

 

3. Покажете ентусиазъм за интересите на Вашето дете и го насърчете да изследва предмети, които  го впечатляват. Ако изборът е подкова, предложите истории за езда или предизвикайте сина си или дъщеря си да намери пет интересни факта за конете в енциклопедията.

 

дете, ученик, детето, училища, училище, деца, педагогика 3000, обучение на деца, обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

 

4. Дайте на детето възможности за игра, които поддържат различни видове стилове на учене (от слушане и визуално обучение до подреждане и конструиране). Игрите с творческо-логически порядък като конструктора, развиват въображението и изграждат у детето уменията за решаване на проблеми в процеса на цялостното му изграждане. Детето се нуждае от много не лимитирано време за игра, за да изследва и изучава възможностите.

 

5. Посочете на детето новите неща, които да учи с ентусиазъм. Обсъдете различните начини за намиране на нова информация, независимо дали е търсене на съвети за градинарство в интернет или е среднощен урок по американска литература.

 

6. Поинтересувайте се за това, което детето изучава в училище, а не за оценките му или резултатите от теста. Накарайте го да ви разкаже какво научи днес в училище, преразказвайки урока със собствени думи. Това ще му бъде в помогне да запамети трайно изученото.

 

дете, ученик, детето, училища, училище, деца, педагогика 3000, обучение на деца, обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, svetlina

 

7. Помогнете на детето да организира училищните си домашни и задачи, така че да усеща контрол над работата си. Ако дадена задача изглежда обезкуражаваща за ученика, той ще прекара повече време, за да се тревожи за нея, отколкото да я изпълни или научи. Проверявайте редовно с детето заданията му, за да сте сигурни, че не се чувства претоварено от трудността или обема им.

 

8. Празнувайте постиженията, независимо колко малки са те. Завършването на прочита на дадена книгата изисква специална награда; прочитането до край на книга позволява на детето ви един час компютърни игри. Този подход ще бъде мотивиращ за в бъдеще,  ще го вдъхнови да продължи да се учи и да предизвика себе си.

 

9. Фокусирайте се върху силните страни на ученика, насърчавайте развитието на неговите таланти. Дори и да не е изпипал теста си по математика, може би е написал чудесен стих в час по английски език. Освен учебната тетрадка за упражнения по математика, дайте му и списание за обучение по творческо писане.

 

10. Превърнете ежедневните събития във възможности за обучение. Насърчете ученика да изследва света около него, да задава въпроси и да прави логически връзки и изводи.

 

Прочетете още: Игри за деца, които развиват ума, баланса, психиката

Няма коментари

Напиши коментар