Осъзнати в преследване на целите си или какво означава за мен да бъда успешен?

мотивация, ученици, дете, ученик, детето, училища, училище, деца, педагогика 3000, обучение на деца, обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, английски език, иновации, технологии

Мотивацията е основната предпоставка за постигане на поставените цели и успехи в живота. Без мотивация, плановете и мечтите не биха могли реално да бъдат доведени до каквато и да било реализация.

Какво представлява мотивацията? Катализатор на желанието и инициативността или кибритена клечка, която запалва огъня в нас – именно този, който ни подтиква да изпълним заветните си цели. Ето как мотивацията помага на децата от училище „Светлина“ да бъдат окрилени и устремени към своите цели и да вървят неотлъчно и убедено към осъществяването на мечтите си. Учениците умеят да постигат успехи, тъй като имат свои и вече осъзнати разбирания за значението на „успеха“, за това какво представлява той и какво е усещането, което им носи.

Виктория Маджарова, 3 клас в иновативно училище „Светлина“

 

Личното и вътрешно убеждение е същинската двигателна сила за всеки постигащ човек. Как се достига тази истинска мотивация, със заложеност в разбиранията на съвременните деца, е въпросът и най-важната цел, която вълнува всички. Какво е външното влияние или страничната сила, която подбужда вътрешната мотивация в учениците, така, че те да бъдат привлечени от следването на идеята, която ги е вдъхновила и впечатлила? Възможно ли е усърдието, последователността и упоритостта да носят освен удовлетворение, но и удоволствие на децата от това, което правят и целят да постигнат, разказва Десислава Антонова, ученичка в 4 клас в ЧОУ „Светлина“.

Успехът от една страна е избор, но и трънлива пътека от друга, която бавно, но сигурно води до върха на поставената цел. Дали постиженията са за всеки, а вдъхновението за стремеж е плод на нечий пример, това са трудни въпроси от света на възрастните, на които мотивираните и успешни деца вече имат зрели и осъзнати отговори.

Любов Панталеева, Частно основно Училище „Светлина“

 

Това са само три от децата в началното училище на образователен комплекс детски градини и иновативно училище „Светлина“. Вдъхновени от предоставените им възможности, мотивирани от своите учители и подкрепени от прекрасните си родители, те вече се чувстват уверени и удовлетворени от себе си и знаят какво е да постигат. Наричат себе си щастливи и успешни, тъй като осъзнават значението на тези личностни качества и са научили формулата, която води до тях…а са само на десет!

 

Прочетете още: Световните иновации в образователните технологии, представени на международно изложение в Лондон

Няма коментари

Напиши коментар