„СофтУни Светлина“ е първата частна гимназия за ИТ и дигитални умения в България

гимназия, частна гимназия, софтуни, ученици, дете, ученик, детето, училища, училище, деца, педагогика 3000, обучение на деца, обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika, светлина, английски език, иновации, технологии

„СофтУни Светлина“ е първата частна гимназия за ИТ и дигитални науки в България. Партньорство между две водещи образователни институции, които са лидери в своите сфери – „СофтУни” – най-големият образователен център за дигитални и информационни технологии в България и частно иновативно училище „Светлина” –институция с 18 годишен успешен опит в образованието.

Кои са професиите на бъдещето и как да се подготвят младите хора успешно за тях? „СофтУни Светлина“ предоставя различно и иновативно образование, изграждащо личности и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на технологичното бъдеще.

 

Какви са специалностите, които ще предлага професионална дигитална гимназия „СофтУни Светлина“ е въпросът, който вълнува всички кандидат-гимназисти. Приложен програмист е едната възможност, която могат изберат осмокласниците. Специалността има за цел да подготви учениците за практическа работа и умения в направлението, като за целта се овладяват с голяма задълбоченост практическото програмиране и разработка на софтуер със съвременни езици за програмиране и софтуерни платформи и технологични рамки. Обръща се значително внимание на развиване на алгоритмично мислене, математически фундамент на компютърните науки и овладяването на съвременни парадигми за програмиране (процедурно, обектно-ориентирано, функционално). С много практически проекти се изучава фундаментът и практическото използване на най-търсените съвременни софтуерни технологии.

 

Друга възможност, която могат да изберат кандидатстващите е обучение по специалност Графичен дизайн и мултимедия. Специалността ще подготви учениците за практически познания и умения в сферата на графичния дизайн, уеб дизайна, дизайна на потребителско изживяване, видеообработката и мултимедийната продукция. По време на обученията се овладяват принципите на графичния дизайн, изграждането на потребителски интерфейси, съвременните мултимедийни системи и принципите на видео обработка и изграждане на съвременна 3D продукция. Програмата дава възможност на учениците да се докоснат до магията на различните сфери от визуалните изкуства и изгражда в тях фундаментални умения и начин на мислене, необходими за бъдещото им професионално развитие.

 

Третата специалност, която предлага „СофтУни Светлина“ е Дигитален маркетинг и предприемачество. Специалността е насочена към практическа работа в сферата на дигиталния маркетинг, фирменото управление и бизнес развитието. Учениците усвояват основните фундаментални принципи на предприемачеството, дизайна и развитието на дигитални продукти и услуги и съвременния дигитален маркетинг и придобиват реални умения за работа с най-съвременните и значими дигитални маркетинг канали, инструменти и концепции. Учениците имат възможността да работят върху реални казуси от практиката, менторирани от успешни експерти и предприемачи, както и да развиват свои собствени бизнес начинаения още в гимназията.

 

Обучението по трите специалности е силно насочено към практиката и следва модела на СофтУни “учене чрез правене” (Learning by doing).

 

Прочетете още: Осъзнати в преследване на целите си или какво означава за мен да бъда успешен?

Няма коментари

Напиши коментар