Да се запознаем с Мис Сашка Велчева

изкуството, изкуство, учители, учител, ученици, дете, ученик, детето, училища, училище, деца, педагогика 3000, обучение на деца, обучение, образование, детски, деца, за деца, дете, за дете, педагогика, pedagogika

Здравейте! Казвам се Сашка Велчева, позната още като Мис Сашка сред учениците и колегите в училище „Светлина“. Завършила съм бакалавърска степен по Начална и предучилищна педагогика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Родена съм в гр. София. Детството и ученическите си години прекарах в с. Костенец, където се зароди и моята мечта да бъда учител. Последвах примера на класния си ръководител, благодарение на което сега пиша тези думи за себе си.

В училище „Светлина“ ме доведе случайността, но с времето и натрупания си опит тук, разбрах, че да бъдеш учител е едно, но да бъдеш учител в „Светлина“ е истинско удоволствие. Работа в екип с професионалисти, динамика, личностно развитие и проява на креативност са само малка част от възможностите, които дава „Светлина“ .

Любимите ми типове занимания и методики са свързани с беседването, дискусията, мозъчната атака, както и играта. Смятам, че децата харесват всеки един от тях, стига информацията да им бъде поднесена по достъпен и разбираем начин.

Мисията ми в областта на педагогиката е да не спирам да уча и да усъвършенствам себе си, за да мога да предавам опита си на децата. Мечтая да има повече такива места като училище „Светлина“, където учители и ученици  да работят съвместно в хармония.

Възпитаниците на училище „Светлина“ са много талантливи. Владеенето на няколко езици, включването в извънкласни занимания, индивидуалните и груповите изяви са едни от примерите за това. Работата с такива деца е едновременно удоволствие, но и предизвикателство.  В хода на занятията си се стремя да давам възможност за изява на всяко дете, като осигурявам приятна атмосфера в часовете, поставям различни задачи, свързани с учебния материал и извън него.

Пожелавам на българските ученици и техните родители да бъдат здрави и усмихнати, да не спират да се усъвършенстват по отношение на знанията и уменията си.

 

Прочетете още: Учителите на „Светлина“ и техните лични мисии

Няма коментари

Напиши коментар