Анна Гумас

Анна Гумас успешно работи вече шест години в областта образователния мениджмънт. Притежава бакалавърска степен за специалност “Финанси” и Магистърска степен “Финансов мениджмънт”, владее английски, руски, румънски и гръцки език. Появата на двете и деца изцяло променят нейното професионално развитие към образователния сектор с фокус холистично образование, интегриране на подходи и методики в подкрепа личностното и акдемично развитие на децата. Освен двете си икономически специалности тя притежава международен AMI сертификат от Montessori Institute Prague за Монтесори учител във възрастова група 3-6, сертифициран лидер и координатор е в международната програма за личностно развите “Наградата на херцога на Единбург”, както и завършва своята втора магистърска степен “Предучилищна и начална училищна педагогика”. През годините тя активно работи в сътрудничество с държавни, частни и неправителствени образователни институции за разработването и интегрирането на образователни програми следващи методологията на Д-р Мария Монтесори. Участва в множество международни обучения, ритрийти и конгреси в Холандия, Германия, Чехия и Англия обединяващи експерти от цял свят и задаващи новите посоки и стандарти при въвеждането на най-добри практики в училищните класни стаи и детските градини. В момента активно подпомага работата на екипа на ЧОУ “Светлина”, като провежда обучения и супервизии, разработва менторски програми и стратегии, проекти и ресурси в подкрепа на учители и цялостната методическа работа в образователната организация.

Тодор Добрев

Тодор е завършил средното си образование в техникум по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ с разширено изучаване на немски език гр. София. Той е сертифициран инструктор по преживелищна педагогика и инструктор сред природата (OutdoorEducator) към института CVJM, Касел, Германия и магистър по специалност „Начална и предущилищна педагогика“ към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Става учител чрез програмата на „Заедно в час“ и преминава обучение по международен модел „Преподавай като лидер“. През последните години провежда менторски програми за обучения на учители. Той възприема професията учител като мисия, а не просто работа, стараейки се да събужда духа на откриватели в своите ученици. Новатор в кластана стая, той използва всевъзможни образователни подходи, с цел да достигне до всяко едно дете и то да учи с желание и усмивка.

Анастас Михайлов

Анастас Михайлов е лицензиант на Борда на Кралските музикални училища и докторант в катедра Музика на ЮЗУ Неофит Рилски. Дипломиран магистър по психология от СУ Климент Охридски, основател на музикална школа Ла Мажор. Учител по китара и музикален педагог

Боби Хаджийска

Боби е педагог по образование и призвание. Има над 10-годишна практика като учител в частна образователна институция в София, където работи с деца на възраст от 1 до 6 години. В ежедневната си работа използва свои авторски методики за интерактивни занимания и подход към децата. Като автор в „Педагогика.бг" ще споделя своя опит като учител с дългогодишна практика в сферата на най-ранното детско развитие и образование с полезни съвети и препоръки, които могат да бъдат от полза както за родителите на деца в предучилищна възраст, така и за педагози и специалисти в тази област.

Веселина Радкова

Веселина Радкова е учител вече с над 40-годишна практика, работила с различни поколения ученици, учители и родители. Участвала в проект с Росица Алексиева/ бивш председател на МЕНСА, България/ за работа с надарени деца – таланти. Има разработки за работа с деца с различни образователни потребности. Също - учебни помагала, одобрени от МОН през 90-те години и издавани от „Булвест 2000“, „Гея Либрис“ и т.н. Участва в Българска асоциация на частните училища и ръководи секция „Училища“. Освен трите педагогически специалности е сертифицирана по Образование 3000/Световна верига за холистично образование под егидата на Юнеско/, семинари на Брус Липтън, Дийпак Чопра, Ричард Брансън, Михаил Бородиански, д-р Мелило и др. Основател на еднa от първите частни образователни институции в София с верига от частни детски ясли, градини и основно училище с билингвално преподаване. Съосновател на Частна професионална гимназия за дигитални науки. Веселина Радкова е още: майка на две вече пораснали деца и горда баба на трима внуци от поколение Зет и Алфа.

Виктория Георгиева

Вики е завършила средното си образование в СУ „Максим Горки“ гр. Стара Загора с английски и руски език. Тя има бакалавърска и магистърска степен по специалност „Логопедия“ и е магистър по специалност „Предучилищна педагогика“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работи като логопед и педагог на ученици със специални образователни потребности. Търси потенциала в децата, силните им страни и се старае да отключи желанието и стремежа в тях за развитие. Най-важното за нея е да формира положителни нагласи у децата.

Емилия Енева

Завършила средно образование в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч с немски и английски език. Бакалавър по специалност „Социални дейности“, профил „Социална работа с деца“ и Магистър по „Специална педагогика“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работи като педагог на ученици със специални образователни потребности, което я мотивира да търси и прилага подход към децата, който е насочен към индивидуалните възможности и нужди на всеки ученик. Приема обучението и възпитанието на децата като кауза, която допринася учениците да откриват нови хоризонти и възможности пред себе си.

Красимира Славчева

Красимира Славчева работи вече 6 години като педагог в частна образователна институция с деца на възраст от 1-6 години. Обича да преподава, създава и разпространява щастие и позитивност чрез работата си с децата, защото вярва, че за развитието на потенциала на всяко дете е най-важна средата. Като учител в 21-ви век в своята педагогическа работа използва съвременни методики и иновативни подходи, които прилага с новите поколения деца. Като автор в "Педагогика.бг" ще споделя своя опит като учител с полезни съвети и препоръки за свои колеги в сферата на педагогическите науки, както и в подкрепа на родителите в техния най-предизвикателен път - на родителството в най-важната за детското развитие възраст.

Маргарет Георгиева

Маргарет Георгиева e завършила ,,Предучилищна педагогика с английски език“. Един от най-младите директори в сферата на предучилищното образование не само в гр. София, но и в цялата страна. Маргарет намира света на децата за много вълнуващ, а работата с тях за приключение с огромна отговорност, но и носещо истинска удовлетвореност. Вярва, че не тя е избрала професията си, а напротив – професията е избрала нея, което счита за огромна привилегия.

Рая Козарева

Историк по образование. Завършила магистратура "История на изкуството" в Италия. В последните години работи в сферата на образованието. Занимава се с развитието на неформалните образователни активности, които обогатяват развитието на умения в децата в различните етапи от възрастта.

Стефка Стефанова

Магистър логопед, СУ “Св. Климент Охридски”, с професионално-квалификационни степени в областта и на Специалната Педагогика. Занимава се с логопедия и обучение на деца вече 20 години.

Мисия

Мисията на Фондация „Бъдеще в Светлина” е да информира и образова родителите за полезните практики, най-новите методики и изследвания в сферата на образованието, които те могат да взаимстват за отглеждането, възпитанието и обучението на своите деца.

“Бъдеще в Светлина” с ЕИК 177235930 е фондация в обществена полза, която извършва само нетърговски дейности в съответствие с каузата си.

Бюлетин

Ако искате да получавате първи най-новите новини и статии от блога на Pedagogika, запишете се за нашия бюлетин.

Съхраняваме и използваме личните ви данни единствено за да ви изпращаме информация, свързана с новини от блога, както и с дейността на фондацията. Може да се отпишете по всяко време, изпращайки ни имейл на адрес: info@pedagogika.bg с текст „отписване“.

Контакти

Фондация „Бъдеще в Светлина“
адрес: София, ж.к Овча купел 1, бл. 65, ет. 1, ап. 1
еmail: info@pedagogika.bg
тел: 0895 840 502